Mijn product staat er niet bij!

Staat uw gewenste boiler of opslagvat er niet bij of wilt u aan aangepaste versie.
Neem dan contact met ons op.

Professionele RVS Boiler

Door het vaak ontbreken van efficiënte boilers voor o.a. warmtepompsystemen is ELIN zelf Boilervaten en opslagvaten gaan ontwikkelen, en hebben deze onder de naam ELIN PRO-LINE op de markt gebracht. De RVS boilers zijn geproduceerd uit een hoogwaardige RVS Duplex 2304 legering. De legering 2304 heeft de vergelijkbare anticorrosie eigenschappen als de bekende RVS 316L legering. Echter zijn de mechanische eigenschappen zoals rekgrens twee keer zo hoog als die van RVS 304 en RVS 316L. Hierdoor is RVS Duplex 2304 het ideale product voor boilers en opslagvaten. De ELIN PRO-LINE RVS boilers en buffervaten zijn speciaal en zorgvuldig ontworpen voor o.a. toepassing met warmtepompen.

Kwaliteit en geavanceerde technieken

De ELIN PRO-LINE RVS Boilers onderscheiden zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en montagegemak.  De PRO-LINE Boilers worden geproduceerd in een hightech fabriek met meest geavanceerde technieken. Het kwaliteitssysteem van ons O.E.M. productiebedrijf garandeert een constante productie en kwaliteitscontrole. Van de kwaliteit van grondstoffen, extra aandacht voor het verwerkingsproces en een laatste controle test behoren tot een standaard. Daarnaast is er een gedegen technische ondersteuning van onze verkoopafdeling

 

ELIN PRO-LINE rvs-lassen-productie
ELIN PRO-LINE RVS spiraal boiler

Juiste boiler voor een warmtepomp!

Een tapwaterboiler voor een warmtepomp heeft meer verwarmd oppervlakte nodig dan een boiler voor een cv-ketel. Dit komt door de lagere primaire aanvoer temperaturen van de warmtepomp ten opzichte van die van een cv-ketel. Dit betekend dat een boiler voor een warmtepomp moet voorzien zijn van een groot oppervlakte wisselaar. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van een XL RVS wave spiraal (wisselaar). Deze wisselaar is speciaal ontworpen voor toepassingen met warmtepompen.

energielabel ELIN PRO-LINE

Stilstand verlies van een boiler

Een boiler gevuld is met warm water, zal deze na verloop van tijd afkoelen, om dit minimaal te houden is het belangrijk dat de boilers goed geïsoleerd zijn. De ELIN PRO-LINE boilers zeer goed geïsoleerd. Ondanks deze goede isolatie zal de boiler toch langzaam afkoelen. Deze verliezen noemen we de stilstand verliezen. Deze worden gemeten in een testruimte door een erkend meetinstituut gemeten. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn tot een boilerinhoud van 500 Liter voorzien van een Energielabel A ook wel een ERP Label genoemd.

Zeer goede isolatie!

Om een zo laag mogelijk stilstand verlies te hebben dient een boiler te voorzien zijn van zeer goede isolatie. Dit is zeker van toepassing bij gebruik van een warmtepomp. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van hardschuim CFK vrije isolatie (polyurethaan). De mantel is gemaakt van mat metaal .De isolatiedikte is afhankelijk van de inhoud van de boiler en zorgt zo voor lage stilstand verliezen. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn tot een boilerinhoud van 500L voorzien van het Energielabel A

isolatie-ELIN-PRO-LINE-boiler-vaten

Anode bij RVS Boiler?

Roestvast staal wordt meestal niet beschermd met opofferingsanodes of opgedrukte stroom. Dit komt doordat het materiaal van zichzelf al voldoende corrosie werende eigenschappen heeft waardoor aanvullende beschermingstechnieken niet noodzakelijk zijn. Toch zijn er toepassingen waarbij kathodische bescherming (KB) veel kosten kan besparen, namelijk in die gevallen waarbij een kans bestaat op het optreden van lokale corrosie, putcorrosie, spleetcorrosie of selectieve aantasting van lassen in een zeewater omgeving. Omdat onze boilers voor vele toepassingen toepasbaar zijn hebben wij gekozen om vanaf de fabriek een Magnesium Anode te plaatsen

Volume boilervat?

Bij een warmtepompinstallatie moet men de ISO-publicatie 72 toepassen.
Deze publicatie omschrijft o.a. wat het minimale volume van een boilervat moet zijn.

Verder moet het volgende worden aangehouden:

1. Het beschikbaar vermogen (warmtepomp plus eventueel bijstook) bepaalt de laadtijd en daardoor het minimale volume van de boiler
2. Voor 1 persoon wordt eenzelfde hoeveelheid geëist als voor 2 personen.
3. Voor meer dan 5 personen moet zowel voor de douche als het bad 48 liter per persoon per dag extra aangehouden worden.
4. Indien zowel een bad als een douche aanwezig zijn, het gegeven volume van een bad aanhouden.
5. Het betreft hier het opwarmen van water van 10 °C naar 55 °C.

Voor een snelle indicatie voor het benodigde warm tapwater kan onderstaande tabel worden aangehouden

Tabel boiler inhoud Eltechno

Bij het kiezen van de boiler moeten we nog wel rekeninghouden dat een boiler maar voor 80-85% gevuld is met warm tapwater (bij de ELIN PRO-LINE Boilers ligt het percentage hoger i.v.m. de grote XL-wisselaar die de gehele boiler gelijkmatig opwarmt). Verder heeft de laadtijd ook invloed op het volume inhoud van de boiler.

Thermische desinfectie

indien in het boilervat langere tijd een onvoldoende hoog temperatuurniveau wordt gerealiseerd moet et wekelijks thermische desinfectie plaats vinden.
In ISSO-publicatie 30.5 en 55.1 zijn richtlijnen gegeven voor wekelijkse thermische desinfectie van voorraadvaten:

In onderstaande tabel zijn de minimale desinfectie temperaturen mij bijhorende tijden zijn weergegeven

ELIN desinfectie boiler

De vereiste tijdsduur wordt geteld vanaf het moment waarop het gehele boilervolume de gewenste temperatuur heeft bereikt. Indien in het boilervat temperatuurgelaagdheid optreedt dient de temperatuur aan de onderzijde van het boilervat als referentietemperatuur te worden gehanteerd.

Opmerking:

1.Indien het periodiek opwarmen niet met de warmtepomp kan worden gerealiseerd, wordt een elektrische bijstook geëist. (elektrisch element )
2.De warmtapwatertemperatuur die door de warmtepomp kan worden gerealiseerd is in sterke mate afhankelijk van het toegepaste koudemiddel. Zo kan de warmtepomp met de koudemiddelen R134a, R600a, R32 of R290 (propaan) een temperatuur van het water in het boilervat van 60°C realiseren. Met koudemiddelen als R407c, R410a is de te realiseren temperatuur veelal lager.
Het blijft altijd aanbevolen om het elektrisch desinfectie element in een boiler te gebruiken