ELIN

COMBI WARMTEPOMP SETS

De nieuwe generatie ELIN PRO-LINE RVS boiler en opslagvaten. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen met o.a. warmtepompen. Voldoen aan de hoogste eisen en garantievoorwaarden.

ELIN COMBI WARMTEPOMP SETS

Met het alleen kopen van een warmtepomp bent u er nog niet. Een boiler, buffervat of regeling zijn één van de benodigde componenten om een goed en efficiënt mogelijk warmtepompsysteem te creëren. 

Zie onze combinatie-sets

Voor onze partners hebben wij complete warmtepompsets samengesteld tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze sets worden geleverd inclusief handleiding en aansluitschema.

combi-warmtepomp-set

COMPLETE WARMTEPOMP SYSTEMEN 

Vaak krijgen wij dan ook de vraag, welke bijhorende componenten moet ik nemen, hoe sluit ik het aan en hoe stel ik het systeem inbedrijf. ELIN heeft daarom  voor haar partners complete warmtepompsets samengesteld tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze sets worden geleverd inclusief handleiding en aansluitschema. Indien gewenst kunnen wij ook de inbedrijfstelling voor u regelen waardoor u gewaarborgd bent van een goed werkend en efficiënt mogelijk warmtepompsysteem.

.

Professionele RVS Boilers voor onze combi sets

Door het vaak ontbreken van efficiënte boilers voor o.a. warmtepompsystemen is ELIN zelf Boilervaten en opslagvaten gaan ontwikkelen, en hebben deze onder de naam ELIN PRO-LINE op de markt gebracht. De RVS boilers zijn geproduceerd uit een hoogwaardige RVS Duplex 2304 legering. De legering 2304 heeft de vergelijkbare anticorrosie eigenschappen als de bekende RVS 316L legering. Echter zijn de mechanische eigenschappen zoals rekgrens twee keer zo hoog als die van RVS 304 en RVS 316L. Hierdoor is RVS Duplex 2304 het ideale product voor boilers en opslagvaten. De ELIN PRO-LINE RVS boilers en buffervaten zijn speciaal en zorgvuldig ontworpen voor o.a. toepassing met warmtepompen.

ELIN PRO-LINE warmtepomp boiler RVS

Voor elke situatie een Warmtepomp!

Warmtepompen zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er bron-gebonden warmtepompen, lucht/water warmtepompen en hybride warmtepompen. Welke warmtepomp geselecteerd moet worden hangt geheel af van de situatie en gebruik. Is het gebouw uitgevoerd met vloerverwarming, radiatoren of een combinatie hiervan. Is er een bad aanwezig of zijn er meerdere badkamers. Dit zijn één van de belangrijke punten bij het selecteren van een warmtepomp. ELIN heeft dit al uitgewerkt in onze combi warmtepomp sets.

Welke warmtepomp moet ik kiezen?

Is het gebouw uitgevoerd met vloerverwarming, radiatoren of een combinatie hiervan? Is er een bad aanwezig of zijn er meerdere badkamers?  Dit zijn één van de belangrijke punten bij het selecteren van een geschikte warmtepomp. ELIN heeft vele merken en type warmtepompen getest en vergeleken. Vanuit dit resultaat hebben wij een aantal warmtepompen geselecteerd. We hebben hierbij gekeken naar de volgende aspecten; prijs-kwaliteit verhouding, betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Vanuit hier hebben wij de meest geschikte warmtepompen geselecteerd

LG Warmtepompen

LG Therma V lucht/water warmtepomp

LG Therma V, duurzame All-Electric oplossingen voor de woning- en utiliteitsbouw.

THERMA V is het lucht-water warmtepompsysteem van LG met geavanceerde verwarmingstechnologie voor energiebesparing, dat speciaal is ontworpen voor nieuwbouwwoningen en renovaties. THERMA V is een verwarmingsoplossing voor uiteenlopende toepassingen, variërend van vloerverwarming tot warmwatervoorziening met meerdere warmtebronnen. De R32 Split biedt uitstekende verwarmingsprestaties, ook bij lage omgevingstemperaturen. Het verwarmingsvermogen bij een buitentemperatuur van -7°C DB is hetzelfde als bij nominaal vermogen; het verwarmingsvermogen bij een buitentemperatuur van -15°C DB is meer dan 85% van het nominale vermogen.

A-Merk lucht/water warmtepompen

LG heeft een ruim assortiment aan lucht/water warmtepompen het geavanceerde technologie. Deze warmtepompen zijn voorzien van 5 jaar productgarantie en er zit 10 jaar productgarantie op de compressor. Samen met de ELIN Boilers, buffervaten en appendages vormen ze een zeer compleet warmtepompsysteem

LG-Therma-V-split-5-9kW-warmtepomp

LG Therma V Split warmtepomp

Monoblok warmtepomp LG 3-400V

LG Therma V Monobloc warmtepomp

LG HT warmtepomp split

LG Therma V HT (hoog temp.) warmtepomp

Ontdek de LG Therma V  R32 Split

Uitstekende prestaties bij lage buitentemperaturen

De R32 Split biedt uitstekende verwarmingsprestaties, ook bij lage buitentemperaturen. Het verwarmingsvermogen bij een buitentemperatuur van -7°C DB is hetzelfde als bij nominaal vermogen; het verwarmingsvermogen bij een buitentemperatuur van -15°C DB is meer dan 85% van het nominale vermogen. Zelfs tot -25°C  buitentemperatuur blijft de warmtepomp warmte genereren. Verwarmingsvermogen van de R32 Split bij een lage omgevingstemperatuur is met meer dan 18% verbeterd ten opzichte van de R410A Split.

ThermaV-prestatie-R32-R410A-

Hierboven worden de LG Therma V R32 Split warmtepompen weergegeven 5kw, 7kW en 9kW

LG Therm V R32 Energielabel A+++ ErP

Dankzij de R1-compressor en het R32 koudemiddel bedraagt de Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) voor verwarming 4,65 en heeft het systeem een Energy-related Product (ErP)-score van A+++. (Bij een uitgaande watertemperatuur van 35 graden Celsius).

Hoge Scop-lg-warmtepomp

Hierboven worden de LG Therma V R32 Split warmtepompen weergegeven 5kw, 7kW en 9kW

Bijdrage aan verlaging van het broeikaseffect

De Europese F-gassen richtlijn stelt dat de GWP-waarde in 2025 onder 750 moet zijn. GWP: Global Warming Potential; de mate waarin het koudemiddel bijdraagt aan het broeikaseffect. Het koudemiddel R32 heeft een GWP-waarde van 675 (70% lager dan het huidige R410A). Door de LG R32 Therma V Split met een lage GWP waarde te gebruiken is dit dé oplossing voor milieubewuste mensen. Het gebruik wordt niet beperkt door regelgeving.

GWP-R32.ELIN

65°C uitgaande temperetuur

LG ThermaV-uitgaand-65gr

Met de nieuwe LG Therma V Split R32 is het mogelijk om een watertemperatuur van wel 65 graden Celsius te maken. Deze warmtepomp kan dus worden toegepast met bestaande radiatoren en in nieuwbouw situaties

R1 Compressor De revolutionaire technologie van LG

R1Compressor is de eerste ‘shaft-through’ hybride scrollcompressor ter wereld. De R1 combineert de beste eigenschappen van scroll- en rotary-compressoren en biedt ongekende prestaties en efficiëntie. Het bereik wordt aanzienlijk verbeterd. De innovatieve technologie van LG elimineert de kantelbeweging van de scroll, wat energieverspilling tegengaat en de betrouwbaarheid vergroot.

LG-R1-comprssor