De warmtepomp groothandel

Elin is gespecialiseerd in het leveren en adviseren van warmtepompsystemen

  • Lucht/water warmtepompen
  • Hybride warmtepompen
  • Water(brine)/water warmtepompen
  • F-gassen en BRL6000-21 mogelijk Certificering
  • Complete Combi-sets
Elin verwarmen

Lucht/water warmtepompen

Een lucht-water warmtepomp is een zeer energiezuinige oplossing voor verwarming en warmwater voorzieningen.
Bekijk
ons aanbod

Elin verwarmen

 

Water/water warmtepompen

Een water/water warmtepomp of brine/water warmtepomp haalt gratis warmte uit de bodem, grondwater en oppervlakte water.
Bekijk ons aanbod

Elin verwarmen

 

Hybride warmtepompen

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp in combinatie met bijv. een gasgestookte HR-ketel.
B
ekijk ons aanbod

WARMTEPOMPEN

UW VERTROUWDE PARTNER VOOR

WARMTEPOMPENSYSTEMEN

Warmtepompen zijn er in vele merken en types. ELIN heeft deze verschillende merken en type warmtepompen uitgebreid getest en vergeleken. Vanuit dit resultaat hebben wij een aantal warmtepompen geselecteerd. We hebben hierbij gekeken naar de volgende aspecten; prijs-kwaliteit verhouding, betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Vanuit hier hebben wij de meest geschikte warmtepompen geselecteerd. 

Zie hieronder onze selectie warmtepompen:

ELIN lucht-water warmtepomp

Lucht/water warmtepompen

Brine-water-warmtepomp ELIN

Water/water warmtepompen

hybride-warmtepomp

Hybride warmtepompen

Zie ook onze combinatie-sets

Voor onze partners hebben wij complete warmtepompsets samengesteld tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze sets worden geleverd inclusief handleiding en aansluitschema.

combi-warmtepomp-set
Elin installateur

Ondersteuning voor de installateur

Beschikt uw bedrijf niet over de juiste certificeringen of kennis. Geen probleem, wij kunnen u hierin ondersteunen.

U beschikt niet over de juiste certificering?

Geen Probleem, ELIN kan u hierbij helpen. Voor een split Lucht/water warmtepomp is de F-gassen certificering van kracht. En voor een water(brine)/water warmtepomp geldt een BRL6000-21 certificering. Bent u niet in het bezit van deze certificering dan kan ELIN u hierbij helpen. Vraag naar de mogelijkheden.

PARTNER VAN ELIN

Wordt professionele partner van Elin en profiteer van aanmerkelijke kortingen en service.
Bent u actief in de installatiewereld dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden onze partners een diversiteit aan warmtepomp producten met de juiste kwaliteit/prijsverhouding en winstgevende oplossingen.

Elin biedt haar partners een compleet assortiment aan warmtepompsystemen met concurrerende prijzen. Wij verzorgen alle beschikbare  productinformatie, aansluitschema’s en technische ondersteuning. Waar gewenst ondersteunen wij uw project van A tot Z en verzorgen wij de benodigde certificeringen voor uw project

.

Elin wat is een warmtepomp

WERKING WARMTEPOMP?

Een warmtepomp is een apparaat dat laagwaardige energie omzet in hoogwaardige energie. Warmte met een lage temperatuur wordt gebracht naar een warmte met hoge een temperatuur afkomstig van de buitenlucht of een bron (uit de aarde/water). Deze gratis energie wordt dan opgenomen en getransporteerd naar een bruikbare energie om gebouwen te verwarmen. Via een warmtewisselaar wordt de gewonnen warmte overgebracht naar het warmwater verdeelsysteem in uw woning of gebouw . Dit systeem kan bestaan uit vloerverwarming, lage temperatuur-radiatoren en/of ventilator-convectoren. Om te koelen keert het systeem.

WATER/WATER WARMTEPOMP

Een water/water warmtepomp of brine/water warmtepomp haalt gratis warmte uit de bodem, grondwater en oppervlakte water. Dit gebeurt met behulp van een gesloten (brine-water warmtepomp)- of open bron (water/water). Bij een water(brine)/water warmtepomp onttrekt de warmtepomp warmte uit de bron, deze warmte wordt dan opgewaardeerd via een warmtewisselaar naar hoogwaardige bruikbare energie om uw woning of gebouw te verwarmen en uw tapwater op te warmen. Voor de verwarming wordt vaak gebruik gemaakt van lage temperatuur verwarming waardoor een combinatie met vloerverwarming ideaal is. Naast het verwarmen in de winter kan er in de zomer ook gekoeld (topkoeling) worden. Hierbij wordt de gratis koude energie uit de bron (10-15°C) in het gebouw gepompt en wordt de warmte uit het gebouw onttrokken waarna deze warmte weer wordt afgegeven aan de bron. Hierdoor blijft het gebouw en bron in balans

ELIN Brine-water warmtepomp

Moet ik een warmtepomp nemen?

Een warmtepomp maakt gebruik van duurzame energiebronnen zoals de buitenlucht of aardwarmte. Deze duurzame energiebronnen zijn  gratis en onuitputbaar. Een warmtepomp is in staat om deze gratis energie om te zetten in bruikbare hoogwaardige energie. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd, wordt er een beter energielabel behaald en halen we onze energiekosten omlaag. Een warmtepomp kan in de winter voor verwarming zorgen en in de zomer voor een heerlijke verkoeling.

MODEL LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Lucht-water warmtepompen zijn er in verschillende versies. Zo zijn er split en monoblock warmtepompen. Een Split warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit met daar tussen een koelleiding. Bij een monoblock zijn vaak het binnen- en buitendeel in één unit verwerkt 

VOOR- EN NADELEN SPLIT VERSIE

 

Voordelen:

Geringe afstand beperking, kan op grote afstand van cv-ruimte worden geplaatst

Geen kans op bevriezing, geen waterleiding naar buiten

Beter weg te werken

Kleinere buitenunit

Nadelen:

Alleen door F-gassen bedrijf te installeren

LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Een lucht-water warmtepomp is een zeer energiezuinige oplossing voor verwarming en warmwater voorzieningen. Bij een lucht/water warmtepomp wordt gebruik gemaakt van energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie om uw woning of gebouw te verwarmen en uw tapwater op te warmen. Voor de verwarming wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van vloerverwarming. 

SPLIT OF MONOBLOCK

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor split of monoblock te kiezen: de formaten, de afstand, de prijzen of de voorkeur van de installateur. En dan nog is ook het type woning een factor van betekenis. Is het een bestaande of nieuwe woning, gestapelde of grondgebonden woning en wat is de mate van isolatie? Op dit moment is de markt voor split en monoblock ongeveer evenredig verdeeld.

VOOR- EN NADELEN MONOBLOCK VERSIE

Voordelen:

Maar 1 unit

Eenvoudig te plaatsen

Geen F-gassen benodigd

Nadelen:

Grotere buitenunit

Afstand beperking, in de nabijheid van de cv-ruimte te plaatsen

CONCLUSIE:

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor split of monoblock te kiezen: de formaten, de afstand, de prijzen of de voorkeur van de installateur. En dan nog is ook het type woning een factor van betekenis. Is het een bestaande of nieuwe woning, gestapelde of grondgebonden woning en wat is de mate van isolatie? Op dit moment is de markt voor split en monoblock ongeveer evenredig verdeeld. Waarbij een F-gassen gecertificeerd bedrijf eerder naar een split versie overgaat. Dit geeft het voordeel minder afstand beperking, geen kans op bevriezing en gemakkelijker weg te werken. In combinatie met een ELIN PRO-LINE boiler en buffervat vormen beide systemen een efficiënt warmtepompsysteem

hybride-warmtepomp

HYBRIDE WARMTEPOMP?

Een ELIN hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp in combinatie met bijv. een gasgestookte HR-ketel. Deze combinatie wordt in Nederland vaak gemaakt met een lucht/water warmtepomp. De warmtepomp levert voor het overgrote deel van het jaar de benodigde warmte voor verwarming.

Hybride; ELIN heeft hiervoor een eigen hybride-regeling ontwikkeld. De ELIN Hybride-regeling is een regeling die samenwerkt met een bestaande of nieuwe cv-ketel.

Bekijk onze Hybride warmtepompen>

Wij leveren onze split Lucht-water warmtepompen, Monoblock warmtepompen, water-water warmtepompen, brine-water warmtepompen en ELIN PRO-LINE RVS Boilers ,buffervaten, opslagvaten in Nederland en Belgje. In Nederland voorzien wij:  Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijsel, Utrecht, Zeeland, Zuid Holland, Noord Holland, Flevoland, Friesland en Groningen.