ELIN PRO-LINE SERIE

De nieuwe generatie ELIN PRO-LINE RVS boiler en opslagvaten. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen met o.a. warmtepompen. Voldoen aan de hoogste eisen en garantievoorwaarden.

PRO-LINE

 

 

Professionele RVS boiler en opslagvaten (buffervaten)

Door het vaak ontbreken van efficiënte boilers en opslagvaten voor o.a. warmtepompsystemen is ELIN zelf Boilervaten en opslagvaten gaan ontwikkelen. We hebben gekozen voor RVS boilers en opslagvaten met een hoogwaardige RVS Duplex 2304 legering. De legering 2304 heeft de vergelijkbare anticorrosie eigenschappen als de bekende RVS 316L legering. Echter zijn de mechanische eigenschappen zoals rekgrens twee keer zo hoog als die van RVS 304 en RVS 316L. Hierdoor is RVS Duplex 2304 het ideale product voor boilers en opslagvaten. De ELIN PRO-LINE RVS boilers en opslagvaten zijn speciaal en zorgvuldig ontworpen. Ze worden geproduceerd uit het beste materiaal en verwerkt met de meest geavanceerde technieken. De vaten voldoen aan de hoogste eisen van PED (drukapparatuur 97/23/EC) en zijn voorzien van CE-Certificaat / ETL-Certificaat. 

 

Bekijk hieronder onze ELIN PRO-LINE serie RVS boilers en buffervaten (opslagvaten):

Mijn product staat er niet bij!

Staat uw gewenste boiler of opslagvat er niet bij of wilt u aan aangepaste versie.
Neem dan contact met ons op.

Professionele RVS Boiler en opslagvaten

Door het vaak ontbreken van efficiënte boilers en buffervaten voor o.a. warmtepompsystemen is ELIN zelf boilervaten en opslagvaten gaan ontwikkelen, en hebben deze onder de naam ELIN PRO-LINE op de markt gebracht. De RVS boilers zijn geproduceerd uit een hoogwaardige RVS Duplex 2304 legering. De legering 2304 heeft de vergelijkbare anticorrosie eigenschappen als de bekende RVS 316L legering. Echter zijn de mechanische eigenschappen zoals rekgrens twee keer zo hoog als die van RVS 304 en RVS 316L. Hierdoor is RVS Duplex 2304 het ideale product voor boilers en buffervaten. De ELIN PRO-LINE RVS boilers en buffervaten zijn speciaal en zorgvuldig ontworpen voor o.a. toepassing met warmtepompen.

Kwaliteit en geavanceerde technieken

De ELIN PRO-LINE RVS opslagvaten en boilers onderscheiden zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en montagegemak.  De PRO-LINE vaten worden geproduceerd in een hightech fabriek met de meest geavanceerde technieken. Het kwaliteitssysteem van ons O.E.M. productiebedrijf garandeert een constante productie en kwaliteitscontrole. Van de kwaliteit van grondstoffen, extra aandacht voor het verwerkingsproces en een laatste controle test behoren tot een standaard. Daarnaast is er een gedegen technische ondersteuning van onze verkoopafdeling

ELIN PRO-LINE rvs-lassen-productie
ELIN PRO-LINE RVS spiraal boiler

Juiste boiler voor een warmtepomp!

Een tapwaterboiler voor een warmtepomp heeft meer verwarmd oppervlakte nodig dan een boiler voor een cv-ketel. Dit komt door de lagere primaire aanvoertemperaturen van de warmtepomp ten opzichte van die van een cv-ketel. Dit betekent dat een boiler voor een warmtepomp moet voorzien zijn van een groot oppervlakte wisselaar. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van een XL RVS wave spiraal (wisselaar). Deze wisselaar is speciaal ontworpen voor toepassingen met warmtepompen.

energielabel ELIN PRO-LINE

Stilstand verlies van een boiler

Als een boiler gevuld is met warm water, zal deze na verloop van tijd afkoelen. Om dit minimaal te houden is het belangrijk dat de boilers goed geïsoleerd zijn. De ELIN PRO-LINE boilers zeer goed geïsoleerd. Ondanks deze goede isolatie zal de boiler toch langzaam afkoelen. Deze verliezen noemen we de stilstand verliezen. Deze worden gemeten in een testruimte door een erkend meetinstituut gemeten. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn tot een boilerinhoud van 500 Liter voorzien van een Energielabel A ook wel een ERP Label genoemd.

Zeer goede isolatie!

Om een zo laag mogelijk stilstand verlies te hebben dient een boiler te voorzien zijn van zeer goede isolatie. Dit is zeker van toepassing bij gebruik van een warmtepomp. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van hardschuim CFK vrije isolatie (polyurethaan). De mantel is gemaakt van mat metaal .De isolatiedikte is afhankelijk van de inhoud van de boiler en zorgt zo voor lage stilstand verliezen. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn tot een boilerinhoud van 500L voorzien van het Energielabel A

isolatie-ELIN-PRO-LINE-boiler-vaten

Anode bij RVS Boiler?

Roestvast staal wordt meestal niet beschermd met opofferingsanodes of opgedrukte stroom. Dit komt doordat het materiaal van zichzelf al voldoende corrosie werende eigenschappen heeft waardoor aanvullende beschermingstechnieken niet noodzakelijk zijn. Toch zijn er toepassingen waarbij kathodische bescherming (KB) veel kosten kan besparen, namelijk in die gevallen waarbij een kans bestaat op het optreden van lokale corrosie, putcorrosie, spleetcorrosie of selectieve aantasting van lassen in een zeewater omgeving. Omdat onze boilers voor vele toepassingen toepasbaar zijn hebben wij gekozen om vanaf de fabriek een Magnesium Anode te plaatsen